Nieuws

meesjes in lijmval

lijmvallen doden ook vogels

Heel mooie reportage van reporter Sam van TV OOST VLAANDEREN ! Heel erg bedankt weeral.

black friday deals, vergeet trooper niet

Black friday: denk eraan om online te shoppen via TROOPER.

Black Friday! Ga zeker langs bij Trooper als je online gaat shoppen. Het is zo makkelijk en je steunt je vereniging zonder een euro extra uit te geven! 

Inbeslag genomen sijsjes en puttertjes
inbeslag genomen goudvink

INBESLAGNAME ZANGVOGELS

Het is al lang geleden dat we een inbeslagname gekregen hebben van inheemse zangvogels. Vorige week was het prijs! De natuurinspecteurs van Agentschap voor Natuur en Bos waren druk in de weer om een vogelvanger te strikken. Met succes werden puttertjes, sijsjes en een goudvink gered van levenslange opsluiting in een kooi. Heel veel dank voor jullie inzet.

winnaar opendeur tombola

EN DE WINNAAR IS ....

Op onze opendeurdag kon je met de tombola van onze huisartieste Claire De Paepe  de trotse eigenaar worden van een kunstwerkje van je huisdier.
Vorige week was het zover Claire overhandigde aan  Janine Blondeel een prachtige potloodtekening van hun geliefde overleden hondje Mickey.  We zijn heel blij dat deze mensen zo een mooi aandenken krijgen van hun geliefde viervoeter.  We zijn heel blij dat Claire en André zich zo inzetten voor onze werking van SOS wilde dieren.  Enorm bedankt !

 

Jonge dodaars (fut)

VERKEERD GELAND DODAARS

Voorbije weekend kregen we een dodaars binnen die letterlijk verkeerd geland op een druk fietspad te Geraardsbergen. Niet bepaald waar je een dodaars verwacht. Gelukkig werd het fuutje op tijd gevonden en kon erger voorkomen worden. Na een dagje in observatie, heeft hij terug zijn vrijheid gekregen in veilige en natuurlijke omgeving.
! Weetje : De dodaars is onze kleinste futensoort. Deze schuwe watervogel kan je bewonderen in vijvers met veel oeverbegroeiing.