Nieuws

witte buizerd wordt vrijgelaten

Born to be free

Onze vrijwilligster Lien heeft de prachtige witte buizerd zijn vrijheid terug gegeven. We waren bang dat de koorden de bloed toevoer in de poten volledig afgekneld had. Dit was gelukkig niet zo. Bij een prachtige zonsondergang keerde hij terug naar zijn thuis. Born to be free. 
Dit supermooi filmpje van haar illustreert waarvoor we het allemaal doen. Wilde dieren terug een tweede kans geven.

buizerd vast in net

VANDAAG OPGEHAALD: Witte buizerd in nood

Vanochtend hebben we een melding gekregen van een buizerd die vastzat in een ballenvangnet op het voetbalveld van VK Jong Neigem.
De arme sukkelaar hing maar liefst 4 meter hoog. Onze vrijwilligers zijn direct ter plaatse gegaan en hebben de vogel voorzichtig bevrijd.
De buizerd lijkt geen ernstige verwondingen te hebben, maar hij is nu bij ons in het opvangcentrum voor verdere observatie en zorg. 
Bedankt aan de melders en onze toegewijde vrijwilligers voor hun snelle actie! Samen maken we een verschil voor de natuur.

geredde vossenwelp

UPDATE OVER DE TWEE VOSJES

De vosjes zijn in goede handen in Geraldines Heaven (Pairi Daiza).  
Fingers Crossed !!!! Veel dank!

klik hier voor facebook link naar de vosjes bij Geraldines Heaven.

baby vosje krijgt melk
vossenwelp

VOSJES

SOS wilde dieren werd de laatste weken een aantal keer gecontacteerd voor vossenwelpen in de problemen.  Bij zo’n oproepen moeten we steeds goed afwegen of de situatie ons effectief dwingt in te grijpen. Dit is geen eenvoudige beslissing: vossenwelpen vereisen heel specifieke zorgen en groeien idealiter samen op in groep. 

eerste mereljong 2024

SPRING IS IN THE AIR, VROLIJK PASEN

Het eerste mereljong werd op 24 maart  bij ons binnengebracht Vorig jaar was het eerste mereljong gearriveerd op 7 april.
 We kijken uit naar al het jong leven.
Dit mereltje krijgt binnenkort ongetwijfeld meer vriendjes die onze hulp nodig hebben. 
Dit jaar zouden we graag onze jonge dierkamer een nieuwe make over geven om nog beter de onfortuinlijke nestverlaters op te vangen. Dit kost geld natuurlijk. We hebben aan de paashaas en -klokken het volgende gevraagd: