Nieuws

jong koolmeesje
nest vossen welpen
hertenkalf

BROEDSEIZOEN

Vorig weekend werd in totaal een honderdtal wilde dieren naar ons opvangcentrum gebracht: van nesten koolmezen tot reeën en een zelfs nest jonge vosjes. Onze dieren hebben dag en nacht verzorging nodig en daar komen ook heel wat kosten bij kijken.

Je kan ons steeds steunen om ons belangrijke werk voor de wilde dieren verder te zetten met een éénmalige of maandelijkse donatie naar keuze via onze rekening:
BE 52 0014 1211 7209

Alvast een hele grote dankjewel in naam van alle wilde dieren in nood!

egel met mysterieuze infectie
egel pootjes met infectie

MYSTERIEUZE INFECTIEZIEKTE

In ons opvangcentrum worden – naast de vele jonge dieren - bijna uitsluitend egels binnengebracht met allemaal dezelfde, zorgwekkende typerende letsels: korstige, abcederende huidproblemen en verdikte poten. Maar liefst 70 egels met deze problemen krijgen we op slechts twee maanden tijd binnen. Het merendeel van de dieren overlijdt aan deze mysterieuze infectieziekte.

“We staan voor een mysterie en hebben op eigen initiatief een onderzoek gestart om te kijken wat er precies aan de hand is met onze egels,” zegt Nancy Van Liefferinge, centrumverantwoordelijke van SOS wilde dieren.

voeden van klein haasje

MOEDERDAG

Wij willen graag alle moeders een hele fijne dag toewensen. Ook willen we onze vrijwilligers bedanken die zich allemaal belangeloos als echte pleegmoeders inzetten voor de wilde dieren. Een hele fijne moederdag allemaal !!!

buizerd net gevangen
x-ray buizerd kogels in vleugel

ILLEGAAL GESCHOTEN BUIZERD

Deze arme buizerd werd opgehaald door onze diertransporteur Geert uit het Pajottenland. Bij het eerste onderzoek bleek dat deze prachtige witte buizerd een laaghangende vleugel had dat wees op een breuk in de bovenarm.
RX foto's bij dierenarts Sören brachten aan het licht dat de vleugel onherstelbaar beschadigd was door een breuk. Er werden hagelbolletjes -witte punten op de RX foto - ontdekt.

ree eet bramen en wilgentakken

UPDATE AANGEREDEN REE

Na een paar dagen intensieve zorgen begint het bokje uiteindelijk zelfstandig eten. Op zijn menu staan bramen en wilgentakken. Fingers crossed ... het komt goed.